Het juiste beslag kiezen voor je Draaikiepraam

Het juiste beslag kiezen voor je Draaikiepraam

Een draaikiepraam kan op twee diverse manieren geopend en gesloten worden. Zo draait dit raam niet alleen aan de zijkant open. Dat kan in dit geval even goed aan de bovenkant door het raam te 'klikken'. Zo een draaikiepraam vraagt uiteraard aangepast beslag. Dat vergrendelt je draaiklikramen op een doeltreffende en vooral veilige manier. Draaikiepramen zijn erg populair. Zo goed als alle moderne woningen zijn ermee uitgerust. Stevig beslag voor draaikiepramen beschermt tegen mogelijke inbraken tegen hevige windstoten.

Draaikiepbeslag in diverse materialen 

Aangepast draaikiepbeslag is verkrijgbaar in meerdere materialen, modellen en stijlen, van klassiek en landelijk tot trendy en modern. Er zijn zovele variaties beschikbaar dat je altijd wel een beslag voor je draaikiepraam vindt die aan je verwachtingen voldoet.  Beslag in L-vorm, ovaal, rechthoekig of in T-vorm worden veruit het meest gebruikt.

Manier van bedienen

Bij je uiteindelijke keuze speelt vaak de manier van bedienen een doorslaggevende rol. Afhankelijk van het type kozijn heb je de keuze tussen een rechts of een linkse bediening. Zelfs een afsluitbare versie is perfect mogelijk. Die zijn wel duurder maar garanderen een grotere veiligheid doordat ze de raamkruk blokkeren en dus niet makkelijk kunnen geopend worden. Afsluitbaar deurbeslag herken je aan hun cilinder. Het is zelfs mogelijk dat die cilinder op de kruk is geplaatst. Je kunt dit draaikiepmechanisme combineren met een aangepaste raamkruk zodat je het beslag aan je persoonlijke voorkeur kunt samenstellen.

Voordelen raambeslag in hout

Hout is nog altijd een populair materiaal voor ramen en raambeslag. Raambeslag hout zorgt voor heel wat voordelen. Zo is hout een hernieuwbaar en sterk reguleerbaar materiaal. Hout is daar boven op een duurzaam materiaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt voor alle mogelijk buitenschrijnwerk. Dit puur natuurproduct voelt warm aan en geeft je woning een persoonlijke uitstraling. Hout isoleert uitstekend, zowel op thermisch en akoestisch vlak. Dat danken we in de eerste plaats aan de structuur van hout.

Onderhoudsvriendelijker

Dit natuurproduct werd de laatste jaren steeds onderhoudsvriendelijker. Tijdens de productie krijgt deurbeslag hout een beschermende laag. Je kunt de levensduur van je houten draaikiepraam verlengen door het regelmatig aanbrengen van een beschermende verflaag, vernis of beits. Daardoor kan het ook beter tegen onze weersomstandigheden en is het beter bestand tegen verkleuringen door het zonlicht. Met een regelmatige en aangepaste onderhoudsbeurt gaat houten raambeslag makkelijk 25 jaar en zelfs langer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *